Ο Δήμος Ηράκλειας έχει επιδείξει πολλές φορές την ευαισθησία του σε θέματα που άπτονται της προστασίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που  εγκαταλείπονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε δημόσιους χώρους, κυρίως πάρκα και πλατείες σε όλη την επικράτεια του Δήμου. 

Η προστασία αυτών των ανυπεράσπιστων κυριολεκτικά ζώων συνίσταται κυρίως στην αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, καλής μεταχείρισης και ευζωίας τους , ταυτόχρονα όμως επιδιώκεται η σταθεροποίηση και σταδιακά η μείωση του πληθυσμού τους. 

Οπωσδήποτε η προσπάθεια που καταβάλλεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την επιτυχή προστασία των αδέσποτων είναι τεράστια καθώς τα μέσα που διατίθενται από την πολιτεία δεν επαρκούν να καλύψουν ιδανικά τις αυξημένες ανάγκες των ζώων αυτών .

Το ατυχές περιστατικό που έλαβε χώρα στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε μία ανήμπορη συνδημότισσά μας δεν μπορεί να αμαυρώσει σε καμία περίπτωση ούτε την αντίληψή μας για τη διαχείριση αυτών των δυστυχισμένων ζώων ούτε τον αγώνα στον οποίο καθημερινά επιδιδόμαστε. 

Απόδειξη της ευαισθησίας μας αποτελεί η πρόταση που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών  ώστε να ιδρύσουμε και να εξοπλίσουμε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς και η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης.  

Έχουμε την πεποίθηση πως σύντομα θα μπορούμε να  αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το ζήτημα που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.