Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών αποφασίστηκε η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ενάσκησης της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, προς προστασία της αναπαραγωγής τους στη λίμνη Κερκίνη, στους λιμναίους σχηματισμούς και σε όλα τα ρέοντα ύδατα όπως ποτάμια, χειμάρρους, κανάλια κ.λ.π. που καταλήγουν άμεσα στις λίμνες και σε απόσταση 1.000 (χιλίων) μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτές ( η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω)

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει από 01-04-2024, ώρα 08:00 π.μ. έως 20-05-2024, ώρα 08:00 π.μ.

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών, επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη Κερκίνη όλων των αλιευτικών σκαφών,, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ο εξοπλισμός τους (αλιευτικά εργαλεία, μηχανή, κουπιά κλπ.) και η συγκέντρωσή τους στη ξηρά στις παρακάτω προκαθορισμένες θέσεις:

Α) θέση «Νούφαρα», ΔΔ Λιβαδιάς

Β) λιμάνι ΔΔ Κερκίνης

Γ) εκβολές χειμάρρου Κερκινίτη ΔΔ Κερκίνης

Δ) λιμάνι ΔΔ Λιθοτόπου

Ε) θέση « Υδροληψία Υ2», στο ΔΔ Χρυσοχωράφων

ΣΤ) ανατολικό ανάχωμα, στη περιοχή «Τρίγωνο» ΔΔ Μεγαλοχωρίου

Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αρμόδιοι για την τήρηση-εφαρμογή της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίας στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Η απόφαση του Δημάρχου

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.