Στις 22/02/2024 υπεγράφη στο Δημαρχείο Ηράκλειας, από τον Δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και την πρόεδρο του ΔΣ του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, Νίκη-Ελένη Νομίδου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΣΟΦΨΥ για την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών με εκπαίδευση, έρευνα, δράσεις και πραγματοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων αποσκοπώντας στη στήριξη, ένταξη και επανένταξη στο κοινωνικό ιστό ατόμων με ψυχικές διαταραχές, άνοια και νόσο Alzheimer.

 

2024 03 04 simvasi sofci

 

Καλούνται οι υφιστάμενοι αδειούχοι πωλητές υπαίθριου εμπορίου, (παραγωγοί, επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου) καθώς και οι κάτοχοι αδειών καλλιτέχνη -χειροτέχνη την καταγραφή τους στο Ο.Π.Σ.Α.Α.

Ο Δήμος Ηράκλειας, ως ένας κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός δήμος εκφράζει τη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, κατανοώντας ότι η οποιαδήποτε υποβάθμιση της αγροτικής παραγωγής δημιουργεί αρνητικό αποτύπωμα στην όχι και τόσο εύρωστη τοπική μας οικονομία.

Ο πρωτογενής τομέας θεωρείται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας και για αυτό πρέπει να στηριχτεί με γενναία και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την παραμονή των νέων κυρίως αγροτών στην επαρχία.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες γίνονται δυσμενέστερες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και της γενικευμένης ακρίβειας, η οποία επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής.

Στεκόμαστε με ευθύνη δίπλα τους, γνωρίζοντας ότι η με στοχευμένα μέτρα στήριξης της γεωργικής παραγωγής συμβάλλει, αφενός στην εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας και αφετέρου στην εδραίωση της κοινωνικής συνοχής, χαρακτηριστικά που θεωρούνται βασικά προαπαιτούμενα μιας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτος δικαίου.

Ο Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Μέριμνας, Ισότητας,Υγείας

και Φυτικής Παραγωγής

 Αναστάσιος Νεολιατζής

 

Ανακοινώνεται ότι λόγω της λύσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηράκλειας,

το όχημα τύπου VAN που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ της Δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καρπερής

είναι προσωρινά ακινητοποιημένο λόγω της μεταβίβασής του από την πρώην Κ.Ε.Δ.Η. στον Δήμο Ηράκλειας και έως την έκδοση νέων πινακίδων από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Καρπερής παραμένει κανονικά σε λειτουργία και η προσέλευση και αποχώρηση των ωφελούμενων της Δομής μπορεί να γίνει από τους γονείς – κηδεμόνες τους.

Για ό,τι νεώτερο θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

 

Επειτα απο κάλεσμα του Διευθυντή Γυμνασίου Ηράκλειας, κου Βαφείδη Κωνσταντίνου, σας ενημερωνουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσει ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Γυμνάσιο Ηράκλειας.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η " εκπαίδευση των γονέων" καθώς και η στήριξη τους στον σύνθετο γονεικό τους ρόλο, η ενίσυχση των γονεικών τους δεξιοτήτων και η κατανόηση της συμπεριφοράς των παιδιών τους αλλά και της επίδρασης της δικής τους συμπεριφοράς, σε εκείνα. Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί θα είναι δομημένο, με συγκεκριμένες θεματικές για τις οποίες θα ενημερωθείτε έπειτα απο τη δήλωση συμμετοχής σας.
Αντιλαμβανόμενοι, τις αλλαγές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά και έπειτα απο τα τελευταία γεγονότα μαθητικής παραβατικότητας θεωρούμε  σηματική τη συμμετοχή σας προκειμένου να ενισχυθεί η φαρέτρα των γονεικών δεξιοτήτων.
 Για δηλώσεις συμμετοχής στο Προγραμμα : κο Βαφείδη Κωνσταντίνο, Διευθυντή Γυμνασίου Ηράκλειας
* Το προγραμμα θα λειτουργήσει μόνο με τους γονείς που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31/1/2024.

Χώρος Διεξαγωγής: Γυμνάσιο Ηράκλειας
Ημερα : κάθε Τετάρτη 12:00- 14:00
Eισηγητές : Ψυχολόγος (κος Παναγιώτης Τζουράκης) - Κοινωνική Λειτουργός ( κα Πασχαλία Μπακούρα) - Κοινωνική Λειτουργός (κα Βασιλική Γιαβρουδη)

Για οποιαδήποτε πληροφορία βρισκόμαστε στη διάθεση σας.
Τηλεφωνα επικοινωνίας : 2325028313- 2325028314-2325028315
 
2024 01 23 sxoli goneon

 

 

Την 6η Ιανουαρίου 2024, Εορτή των Θεοφανίων,

ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 π.μ.

θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων

η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Λίμνη Κερκίνη, στο λιμανάκι της Δημοτικής Κοινότητας Λιθοτόπου, του Δήμου Ηράκλειας,

από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των μελών του Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ηράκλειας για το χρονικό διάστημα από 02-01-2024 έως 30-06-2026.

 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η κ. Ζωή Μαρίγκου.

Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αθανάσιος Δάγκος.

Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου η κ. Παναγώτα (Γιώτα) Καβακίδου Παρτάλη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά μέλη παράταξης δημάρχου:

1. Αναστασία (Νατάσα) Χαλκίδου,

2. Χρυσοβαλάντης (Βαλάντης) Παπαγεωργίου,

3. Χρήστος Μπαλάσκας, 4. Ιωάννης Αβραμίδης.

Τακτικά μέλη από την παράταξη της μειοψηφίας :

1. Γεώργιος Κουτσάκης,

2. Δημήτριος Τζήκας.

 

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.