Στις 13-9-2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους πολίτες που κατοικούν στους καταυλισμούς Ηράκλειας και Ποντισμενου. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού που κατοικεί στους δύο καταυλισμούς Ρομά στην σημαντικότητα της εκπαίδευσης των ανηλίκων, η ενημέρωση για τις νομικές συνέπειες στους γονείς οι οποίοι δεν μεριμνούν για την φοίτηση των ανηλίκων τέκνων, όπως επίσης και η υποστήριξη και ενδυνάμωση του γονεικου ρόλου κατά τη διάρκεια της φοίτησης των παιδιών τους στο σχολείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εντός του καταυλισμού Ηράκλειας παρουσία Δημάρχου Ηρακλειας.

 
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
 η Ομάδα Δράσης για την Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυναμωσης Κοινοτήτων Ρομά Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ( κα Κάππου Α.  Οικονομολόγος, κα Αναστασιάδη Ι./ Κοινωνιολόγος, κα Δήμου Μ./ Διαμελοβητρια, κα Καλπαζιδου Γ./ Εκπαιδευτικός, κος Τσιακαλος Γ. / Νομικός) η Επιμελήτρια Ανηλίκων Πρωτοδικείου Σερρών και Χατζηβασιλείου Ελένη, Διαμεσολαβητής Ρομά κος Ρουμπος Ιωάννης. 
 
Από την Εκπαίδευση συμμετείχαν:
Σύμβουλος Εκπαίδευσης κος Σανδραβελης Άγγελος
από το Γυμνάσιο: κος Διευθυντής Γυμνασίου Ηράκλειας κος Βαφειδης Κ.
Από τα Δημοτικά:  η κα Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Ηράκλειας κα Κωνσταντίνου Κ., ο κος Διευθυντής 1ου Δημοτικού σχολείου Ηράκλειας Ταουσανης Ν. και ο κος Διευθυντής Ποντισμενου κος Σουτζιδης Χρ.
 
Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό την περαιτέρω κινητοποίηση της συγκεκριμένης ευάλωτης κοινωνικής ομάδας σε ότι αφορά τη φοίτηση στα σχολεία, αλλά και τη μείωση της διαρροής στην εκπαίδευση, αποφασίστηκε η διοργάνωση της " Γιορτής για την Εκπαίδευση". 
 

 

 

Ο Δήμος Ηράκλειας συγκέντρωσε υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Δήμο Παλαμά (εμφιαλωμένα νερά , όπως ζητήθηκε από τον Δήμο Παλαμά ) . Το υλικό παραδόθηκε στον πληγέντα Δήμο την Πέμπτη 21/09/2023 .

Ευχαριστούμε όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας που συνδράμαν στην προσπάθεια αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Ηράκλειας έπειτα από την επίσημη ενημέρωση του πρόεδρου της ΚΕΔΕ αναλαμβάνει στοχευμένα την συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών.

Στην επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ αναφέρεται ότι η ανάγκη που έχουν οι πληγέντες Δήμοι είναι κυρίως σε εμφιαλωμένα νερά και μηχανήματα έργου.

Παράκληση να μη γίνει συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης γιατί οι πληγέντες Δήμοι προς το παρόν δεν μπορούν να τα διαχειριστούν.

Η συλλογή των εμφιαλωμένων νερών ξεκινά την Τετάρτη 13/09/2023 μέχρι και την Παρασκευή 15/09/2023 στο Αμαξοστάσιο του Δήμου από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ.

 

Επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ

 

 

 

 

 

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.