Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση του Δημάρχου Ηράκλειας κ. Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη με την Yφυπουργό κ. Αλεξάνδρα Σδούκου στο Γραφείο συσκέψεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους Σερραίους εκπροσώπους  ( τον κ. Τάσο Χατζηβασιλείου Βουλευτή Σερρών, την κ. Φωτεινή Αραμπατζή Βουλευτή Σερρών, τον κ.Θεόφιλο Λεονταρίδη Βουλευτή Σερρών, τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή κ.Κώστα Αχ. Καραμανλή  κ. Διομήδη Νταούλα, τον Αντιπεριφερειάρχη  ΠΕ Σερρών  κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών  κ. Αθανάσιο Μαλλιαρά, και τον Πολιτικό Μηχανικό- Μελετητή της ΑΝΕΣΕΡ κ. Γεώργιο Νυχτοπάτη ), τα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ( τον  κ. Νίκο Ξηρόκωστα, τον κ. Νίκο Κασιμάτη και τον κ. Γιώργο Τσιφουτίδη) και τους εκπροσώπους του ΕΑΓΜΕ ( τον Γεν. Διευθυντή κ. Γκούτη Διονύσιο και τον Προϊστάμενο Γεωθερμίας κ. Αρβανίτη Απόστολο).

 Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εύρεση και διασφάλιση  χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες υποδομές που σχετίζονται  με την εκμετάλλευση του  Γεωθερμικού Πεδίου του Δήμου Ηράκλειας, ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας-ανάπτυξης.

  Το κλίμα της συνάντησης ήταν δημιουργικό και η πρόθεση της Υφυπουργού και των υπηρεσιακών παραγόντων θετική. Τέθηκε το χρονοδιάγραμμα το οποίο πρέπει να τηρηθεί από τις δύο πλευρές, ώστε να ολοκληρωθούν έως το τέλος της χρονιάς όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

 Ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Yπουργείου οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την επίσκεψη τους στο Δήμο Ηράκλειας, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα και προκάλεσαν τη γόνιμη και δημιουργική συνάντηση που αφορά σε ένα μείζον θέμα όπως το Γεωθερμικό Πεδίο του Δήμου Ηράκλειας, και όλους τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.