Το Erasmus+ είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση. Με την πολύτιμη αρωγή και καθοδήγηση του αρμόδιου Ελληνικού Φορέα(ΙΚΥ), μεταξύ πολλών άλλων σχολείων, και το Γυμνάσιο Σκοτούσσας εκπονεί ένα πρόγραμμα Βασικής δράσης 2: Καινοτομία και ορθές πρακτικές/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων από το 2017 ως το 2019 .

Το Γυμνάσιο Σκοτούσσας είναι ένας από τους εταίρους στο πρόγραμμα αυτό. Ο συντονιστής είναι σχολείο της Γερμανίας και οι άλλοι εταίροι είναι σχολεία της Ιταλίας και της Πολωνίας.

O τίτλος του προγράμματος είναι: « Είμαστε όλοι σε ένα καράβι- να είσαι καλός πολίτης- στρατηγικές για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες ενσωμάτωσης σε ένα νέο περιβάλλον»

Το σύνολο των Ελλήνων μαθητών που μετακινούνται σε ομάδες είναι 18 και αντίστοιχος είναι ο συνολικός αριθμός των Ευρωπαίων μαθητών των τριών άλλων χωρών που φιλοξενήθηκαν εδώ.

Τόσο οι Ευρωπαίοι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγήτριές τους έτυχαν θερμής υποδοχής στο Γυμνάσιο Σκοτούσσας από γονείς και καθηγητές.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου παρευρέθησαν ο δήμαρχος της Ηράκλειας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της σχολικής επιτροπής καθώς επίσης…

Στον χαιρετισμό-καλωσόρισμα που οι εκπρόσωποι του δήμου Ηράκλειας απηύθυναν στους μαθητές τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία των προγραμμάτων Erasmus+ και τα οφέλη που οι συμμετέχοντες μαθητές αποκομίζουν.

Η διαμονή των μαθητών σε οικογένειες είναι ο καλύτερος τρόπος γνωριμίας μιας άλλης κουλτούρας, νοοτροπίας καθώς και εκμάθησης του λεξιλογίου μιας ξένης γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων.

Η ξενάγηση των μαθητών στο χώρο άλλων σχολείων καθώς και εργασίες που εκπονούνται αποτελούν αφορμή σύγκρισης άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων με το Ελληνικό ενώ οι ξεναγήσεις και επισκέψεις σε τόπους ενδιαφέροντος αποτελούν απόκτηση γνώσεων και μοναδικών εμπειριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές νιώθουν ιδιαίτερα τυχεροί για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ καθώς εκτός των άλλων αναπτύσσουν σχέσεις φιλίας και συνεχούς επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα Erasmus+ του Γυμνασίου Σκοτούσσας θα ολοκληρωθεί με την τελευταία κινητικότητα η οποία θα υλοποιηθεί στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Gutersloh από τις 27 ως 31 Μαϊου 2019.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.