Στις 31/05/2021 θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση “αιωνόβιων ελαιών” στο Δήμο Ηράκλειας σε καθορισμένες τοποθεσίες σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο και την ΕΡΓΟΣΕ.

Το γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κυρίου Απόστολου Τζιτζικώστα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κουτσάκης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου.  

Στις 27 Μαϊου ημέρα Πέμπτη και ώρα από τις 10:00 π.μ έως 14:00 μ.μ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σκοτούσσας του Δήμου Ηράκλειας Σερρών

και συγκεκριμένα στο Ιατρείο του Κοινοτικού Καταστήματος προκειμένου να διενεργηθούν τεστ ανίχνευσης κορονοϊου (rapid-test).

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης πραγματοποίησε ταξίδι στην Αθήνα το διήμερο 18-19 Μαϊου 2021 και επισκέφθηκε τα αρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υποδομών και Μεταφορών) για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες επαφές με τους κυβερνητικούς βουλευτές και κ.κ. Υπουργούς του Νομού μας, Φωτεινή Αραμπατζή, Κωνσταντίνο Καραμανλή και Χατζηβασιλείου Αναστάσιο οι οποίοι υποστήριξαν με θέρμη και ζήλο τα ζητήματα που ετέθησαν από τον κύριο Κουτσάκη.

Η αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή τους είναι πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και ο καθένας από την πλευρά του δίνει τον δικό του προσωπικό αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών και την επίλυση των προβλημάτων μας.

Τους ευχαριστούμε δημόσια για τη στήριξη των αιτημάτων μας.

2021 05 19 GENOKTONIA

 

«Καμίαν ‘κι ανασπάλω-Ποτέ δεν θα ξεχάσω»

102 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

102 χρόνια γεμάτα από συγκλονιστικές μαρτυρίες.

102 χρόνια μνήμης για όλες εκείνες τις βασανισμένες ψυχές που έχασαν παιδιά, γονείς, συντρόφους και αδέρφια από το σκληρό εθνικιστικό πρόσωπο των Νεότουρκων που σφάγιασαν τους χριστιανικούς πληθυσμούς.

Ο Δήμος Ηράκλειας τιμά την σημαντική αυτή επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Ο Δήμος Ηράκλειας έχει επιδείξει πολλές φορές την ευαισθησία του σε θέματα που άπτονται της προστασίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που  εγκαταλείπονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε δημόσιους χώρους, κυρίως πάρκα και πλατείες σε όλη την επικράτεια του Δήμου. 

Η προστασία αυτών των ανυπεράσπιστων κυριολεκτικά ζώων συνίσταται κυρίως στην αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, καλής μεταχείρισης και ευζωίας τους , ταυτόχρονα όμως επιδιώκεται η σταθεροποίηση και σταδιακά η μείωση του πληθυσμού τους. 

Οπωσδήποτε η προσπάθεια που καταβάλλεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την επιτυχή προστασία των αδέσποτων είναι τεράστια καθώς τα μέσα που διατίθενται από την πολιτεία δεν επαρκούν να καλύψουν ιδανικά τις αυξημένες ανάγκες των ζώων αυτών .

Το ατυχές περιστατικό που έλαβε χώρα στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε μία ανήμπορη συνδημότισσά μας δεν μπορεί να αμαυρώσει σε καμία περίπτωση ούτε την αντίληψή μας για τη διαχείριση αυτών των δυστυχισμένων ζώων ούτε τον αγώνα στον οποίο καθημερινά επιδιδόμαστε. 

Απόδειξη της ευαισθησίας μας αποτελεί η πρόταση που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών  ώστε να ιδρύσουμε και να εξοπλίσουμε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς και η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης.  

Έχουμε την πεποίθηση πως σύντομα θα μπορούμε να  αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το ζήτημα που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. 

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη μου για τοναδ όκητο χαμό του Δημοτικού Συμβούλου Γεώργιου Χίντζιου , που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς.

Η θλιβερή είδηση του αιφνίδιου θανάτου του έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, από σήμερα θα είναι «Φτωχότερη» η οικογένεια του Δήμου Ηράκλειας μετά τον άδικο χαμό του.

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη καλό παράδεισο».
Ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος για την απρόσμενη απώλεια τους.

 

2020 11 23 penthos

 

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.