Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι ένα από τα κύρια  και χρήσιμα εργαλεία εξοικονόμησης πόρων για το Δήμο. Η Υπηρεσία Καθαριότητας με αυξημένη αίσθηση ευθύνης για τη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών έχει  προβεί στην επιδιόρθωση μηχανημάτων που επί σειρά ετών παρέμεναν αναξιοποίητα.  Αξίζει να σημειωθεί πως η εκτέλεση των εργασιών για τις οποίες απαιτούνταν αυτά γινόταν κυρίως με μισθώσεις μηχανημάτων που ενδεχομένως υπερέβαιναν το κόστος επιδιόρθωσής τους.  

Ένα τέτοιο μηχάνημα έργου (διαβολάκι για όσους γνωρίζουν) βρέθηκε παρατημένο και εγκαταλελειμμένο να σαπίζει στην κυριολεξία στην αυλή του αμαξοστασίου Στρυμονικού πνιγμένο στα χόρτα. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μία αλλαγή των ελαστικών του και η τοποθέτηση νέου χειριστηρίου, το οποίο είχε κλαπεί για να βγει στους δρόμους και να αναλάβει δράση.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Στέφανος Χατζηιωαννίδης

2021 03 08 diavolaki

Ο Δήμος Ηράκλειας υπενθυμίζει ότι μία από τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία είναι  να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησής του και οπωσδήποτε μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή απόκτησή του, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του αντιλυσσικού εμβολιασμού του,  αντίγραφο του οποίου κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες και να ενημερώσουν την υπηρεσία.

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Ελευθέριος Στοϊλας

Τα μηχανήματα του Δήμου επί μια εβδομάδα βρίσκονταν στο Λιμανάκι του Λιθοτόπου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες καθαρισμού από την άγρια βλάστηση, που είχε "πνίξει" στην κυριολεξία τον χώρο καθιστώντας τον πλέον επισκέψιμο καθώς είχε για χρόνια εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Παράλληλα για πρώτη φορά καθαρίστηκε και στο Λιβαδοχώρι ένας ανεξέλεγκτος χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου φτάνουν μέχρι και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, κάτι που όπως φαίνεται δε συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Ηράκλειας, κατ’ εφαρμογή της YA ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/29-12-2017 τ.Β’) του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την επιλογή μελών επιτροπής διαγωνισμού έργου σύμφωνα με την παρ.8η του άρθρου 221 του Ν.4412/2016.

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής δύναται να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr πατώντας εδώ, και προϋποθέτει οι στρατεύσιμοι να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και κωδικούς taxisnet. Σχετικές οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι διαθέσιμες εδώ.

Το Λιμανάκι Λιθοτόπου αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών που προσέρχονται για να απολαύσουν και να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλούσια είδη χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενούνται και αναπτύσσονται σε αυτή (τα λουλούδια του νερού, τα νούφαρα, τους περήφανους ερωδιούς και κορμοράνους κ.α) τονώνοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Παράλληλα υπήρξε τόπος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλιών, αθλητικών δραστηριοτήτων, ετήσιων καλοκαιρινών χοροεσπερίδων αλλά και της καθιερωμένης επί σειρά ετών γιορτής ψαριού όπου προσφερόταν στους συμμετέχοντες άφθονο το κύριο προϊόν της λίμνης, το γριβάδι υπό τον ήχο παραδοσιακών μουσικών οργάνων κ.α.
Τα τελευταία χρόνια αφέθηκε πραγματικά στην τύχη του με αποτέλεσμα οι εικόνες εγκατάλειψης να προκαλούν θλίψη ακόμα και στον πιο καλόπιστο επισκέπτη.
Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και της υπηρεσίας καθαριότητας είναι η συντήρηση και η αποκατάσταση της ευπρεπούς εικόνας των δημόσιων χώρων και των δημοτικών κτιρίων και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
 
Ο  καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Σταυρακάρας Αθανάσιος

 

Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τις δυσμενείς συνέπειες από την επέλευση του κορωνοϊού, λόγω κυρίως των δυσλειτουργιών που προκύπτουν, ο Δήμος Ηράκλειας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί και να συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Η στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας με ανθρώπινο δυναμικό έδωσε νέα πνοή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων όπως κοπή χόρτων και κλαδιών από όλους τους κοινόχρηστους χώρους, διάνοιξη επαρχιακών δρόμων από κλαδιά που εμποδίζουν την κυκλοφορία, βαψίματα δημοτικών κτιρίων, καθαρισμό κτιρίων που αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Αξίζουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον, όμορφα καλοδιατηρημένα κτίρια και εν τέλει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
 
 Ο Αντιδήμαρχος
Στοϊλας Ελευθέριος

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.