2020 11 06 xamogelo

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ηράκλειας Σερρών, κος Γιώργος Κουτσάκης.

Σύμφωνα με την αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.69919 απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4831/Β/2-11-2020

την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

  • θα δραστηριοποιηθούν ΜΟΝΟ οι επαγγελματίες πωλητές με μονό αριθμό θέσης
  • οι παραγωγοί με μονό αριθμό θέσης θα δραστηριοποιηθούν στις θέσεις που κατέχουν
  • ενώ οι παραγωγοί με ζυγό αριθμό θέσης θα δραστηριοποιηθούν στην παράλληλη αγορά τηρώντας 5 πέντε μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων,
  • απόσταση ενάμιση 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων, υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους,

τήρηση απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

 Ζητούμε την άμεση συνεργασία σας.

 

Ο Δήμος Ηράκλειας στα πλαίσια της συνεισφοράς του στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της Πανδημίας, διενήργησε σήμερα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τεστ- ανίχνευσης COVID-19 στο προσωπικό του καθώς και στο προσωπικό των Νομικών Προσώπων του.

Ευχαριστεί ιδιαίτερα, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα αυτό του Δήμου.

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει στις 10 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ. Πρωτάθλημα Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών, με εκκίνηση και τερματισμό το ΛΙΘΟΤΟΠΟ και κατεύθυνση προς τη Κερκίνη.

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ (ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης)

Ο Δήμος Ηράκλειας, κατ’ εφαρμογή της YA ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/29-12-2017 τ.Β’) του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την επιλογή μελών επιτροπής διαγωνισμού έργου σύμφωνα με την παρ.8η του άρθρου 221 του Ν.4412/2016.

Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher των ΚΔΑΠ αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη για όλους, επειδή μεγάλος αριθμός των παιδιών πανελλαδικά (σχεδόν το 50 %) μένουν εκτός φιλοξενίας στις δομές, παρ’όλο που πληρούσαν τις προδιαγραφές για την ένταξή τους, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι οικογένειες, όσο και οι δομές ΚΔΑΠ.

Τα ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηράκλειας εδώ και 15 χρόνια παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαιδευτικών – καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, σε δεκάδες οικογένειες εργαζομένων – ανέργων, χαμηλόμισθων, αυτοαπασχολούμενων.

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλες τις οικογένειες των οποίων τα παιδιά έχουν εξαιρεθεί από τη συμμετοχή τους στα Δημοτικά ΚΔΑΠ.

Ζητάμε μέσω της ΚΕΔΕ την αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά στις δομές ΚΔΑΠ του Δήμου και παράλληλα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων καθώς και η βιωσιμότητα των δομών αυτών.

Επίσης θέλουμε να καθησυχάσουμε τους γονείς που δεν πήραν voucher , αλλά έχουν πλήρη φάκελο, όπως και εκείνους που έκαναν αίτηση αλλά απορρίφθηκαν, ότι ο Δήμος και η ΚΕΔΗ, θα στηρίξουν μέχρι τέλους τις οικογένειες όπως επίσης και τις δομές του Δήμου.

 

Ο Δήμος Ηράκλειας βρίσκεται στην ιδιαίτερη δύσκολη θέση να ανακοινώσει στους δημότες του, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στις εμποροπανηγύρεις που διοργανώνει, ότι εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19 που ταλαιπωρεί από μήνες την χώρα μας οι  εμποροπανηγύρεις το 2020 δεν θα διοργανωθούν δηλαδή Ηράκλειας, Αμμουδιάς, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου.

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής συντασσόμαστε με τους κανόνες της Κεντρικής Διοίκησης προκειμένου να την διαφυλάξουμε και κατανοώντας πλήρως τα προβλήματα που δημιουργούνται στις δραστηριότητες και στην οικονομία όλων μας.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε μια γρήγορη ανάκαμψη των καθημερινών μας δραστηριοτήτων ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας.

 

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.