Μια γιορτή με αγάπη για τα ζώα μας… Σύντομα κοντά σας !

2018 02 15 zoa

Η "Γιορτή για τα Ζώα μας" του Δήμου Ηράκλειας είναι μια εκδήλωση για τα παραγωγικά ζώα και τη φιλοζωία που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαϊου στην κεντρική πλατεία Ηράκλειας. Θα περιλαμβάνει τον κτηνοτροφικό και πτηνοτροφικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής, τον κλάδο των παραγωγικών ζώων αλλά και των ντόπιων προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένα stand. Θα δοθεί έμφαση στην αειφόρο, βιώσιμη ανάπτυξη και εκτροφή του Ελληνικού βούβαλου (Bubalus bubalis), πάντα με κύριο άξονα τη φιλοζωία.

Στόχος της εκδήλωσης θα είναι η ανάδειξη των ντόπιων πρωτοβουλιών, τοπικών συνεταιρισμών κτηνοτροφικού, πτηνοτροφικού, φιλοζωικού και εριβαλλοντικού ενδιαφέροντος, η διάδοση του αισθήματος της φιλοζωίας, με την πρόσκληση της φιλόζωης μερίδας των δημοτών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας, να λάβουν μέρος στην εκδήλωση με τα κατοικίδια τους, με την επιχείρηση τους, με την οικογένεια τους. Επίσης, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, κινητοποιώντας τη διάθεση προς υιοθεσία αδέσποτων από τις φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις όπως stand με επιχειρήσεις σχετικές με τον κλάδο των ζώων συντροφιάς, μια υπαίθρια έκθεση με προϊόντα του τόπου, γιορτή υιοθεσίας σκύλων, ομιλίες από ειδικούς, αρένα για ενασχόληση μικρών παιδιών με ειδικό προσωπικό που θα τα διασκεδάζει με ζωγραφιές και δράσεις σχετικές με φιλοζωϊα, έκθεση ζωγραφικής, μουσική πλαισίωση, φαγητό-σνακ και κλείσιμο της εκδήλωσης με ένα μουσικό σχήμα. Η εκδήλωση θα αποτελέσει γόνιμο «έδαφος» για την ανάπτυξη εμπορικών επαφών και συναλλαγών, θα αποτελέσει ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας-κτηνοτροφίας, την παρουσίαση αυτόχθονων ελληνικών φυλών ζώων και συγκεκριμένα του ελληνικού βούβαλου, καθώς και του τομέα των κατοικίδιων ζώων. H έκθεση θα είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν εξειδικευμένες ομιλίες, παρουσιάσεις και καινοτομίες, νέα γνώση στη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου και πρωτοπόρες επιχειρήσεις του κλάδου και της ευρύτερης περιοχής.

 

https://www.facebook.com/events/1787629704876619/

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΒΑΛΤΕΡΟΥ

Σας καλούμε να παραστείτε στις εορταστικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Πνεύματος, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηράκλειας σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλτερού, από 27 έως 29 Μαΐου 2018 στην Τοπική Κοινότητα Βαλτερού , σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 ΣΑΒΒΑΤΟ 26   ΜΑΪΟΥ 2018

6:30μ.μ.   Πανηγυρικός Εσπερινός & Παράκληση εις την Αγία Τριάδα

 ΚΥΡΙΑΚΗ 27   ΜΑΪΟΥ 2018

7:00π.μ.   Όρθρος - ΠανηγυρικήΘεία Λειτουργία

7:30μ.μ.   Μέγας Πανηγυρικός – Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου

 9:00μ.μ.   Περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδας μετ΄αρτοκλασίας

ΔΕΥΤΕΡΑ 28   ΜΑΪΟΥ 2018

7:00π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός

7:00μ.μ. Εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο εις την Αγία Τριάδα.

9:00μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ

Σας καλούμε να παραστείτε στις εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 27 και 28 Μαΐου, στα πλαίσια της εορτής του Αγίου Πνεύματος, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηράκλειας σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδοχωρίου – Βαρικού στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδοχωρίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ27   ΜΑΪΟΥ 2018

ΠΡΩΙ:   Όρθρος – Θεία Λειτουργία.

7:30μ.μ. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός.

9:00μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

ΔΕΥΤΕΡΑ 28   ΜΑΪΟΥ 2018

ΠΡΩΙ:   Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας Τριάδας και αγιασμός στον παλιό Ναό της Κοινότητας.

6:30μ.μ. Γυμναστικές επιδείξεις

 

Ξεκίνησε η κατασκευή παιδικών χαρών στο Δήμο Ηράκλειας

Η δημοτική αρχή με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ως οφείλει, ώστε να ενισχυθούν αποτελεσματικά οι υποδομές στον τομέα των χώρων αναψυχής των παιδιών μας. Σύντομα όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου μας θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ανακατασκευασμένες με νέα όργανα και πιστοποιημένες, θα δοθούν προς χρήση στα παιδιά για να παίζουν ασφαλή, ανέμελα και χαρούμενα.

 

«Η περιφρούρηση των παιδικών χαρών και ειδικότερα των δημόσιων χώρων είναι υπόθεση όλων μας , γιατί προέρχονται από χρήματα δικά σας. Σας ζητώ λοιπόν να διαφυλάσσετε τόσο τα όργανα των παιδικών χαρών όσο και την καθαριότητα στην παιδική χαρά και στους δημόσιους χώρους γενικότερα για το καλό όλων μας».

Νίκος Μουρατιδης

Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας

Υπογράφηκε την Μεγάλη Τετάρτη 04-04-2018, σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηράκλειας και της εταιρείας ανακύκλωσης ρούχων παπουτσιών και υφασμάτων EAST-WEST GREECE. Βάση του χρονοδιαγράμματος ευελπιστούμε ότι μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι.

 

 

pasxa2018

Στις 26 Μαρτίου 2018 έγιναν τα εγκαίνια από τον Δήμαρχο Ηράκλειας κ. Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ηράκλειας, το οποίο συστεγάζεται με τη ΔΕΥΑ Ηράκλειας και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Παρόντες ήταν η Βουλευτής Σερρών κα Αραμπατζή Φωτεινή, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σερρών κου Τσελέπη Μιχάλη, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας κος Σερέτης Ηλίας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηράκλειας κα Ναλμπάντη Ευαγγελία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηράκλειας κος Γκόγκας Νίκος, οι Αντιδήμαρχοι Ηράκλειας κος Νεολιαντζής Αναστάσιος και κος Μουρατίδης Νικόλαος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Χαβαλές Δημήτρης, κος Σβεντζίδης Αναστάσιος, κος Τσομπανίδης Χρήστος και η κα Γεωργιάδου Μαρία, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Πασχαλιάς Ευστάθιος, δημοτικοί υπάλληλοι και δημότες.

Μετά την τελετή του αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο και τον Αιδεσιμότατο του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Ηράκλειας Πατέρα Γεώργιο και την τέλεση των εγκαινίων του Κέντρου Κοινότητας, χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ηράκλειας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Νεολιαντζής Α. και ο πρώην Αντιδήμαρχος κος Χαβαλές Δ., οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συντελεστές του έργου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική δομή κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας και στη συνέχεια καλωσόρισαν το νέο στελεχιακό δυναμικό, από το οποίο ζήτησαν να υπερβάλουν εαυτό ώστε να βοηθηθούν στο μέγιστο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.