Από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μκαεδονίας στάλθηκε αίτημα για γνωμοδότηση συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων για διαβούλυση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου:

"ΙΙο αρδευτικό δίκτυο νομού Σερρών"

 

Δείτε την ανακοίνωση

Στο πλαίσιο Ομάδας Εργασίας με στόχο την προαγωγή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στην εργασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4443/2016 (Α’232), δημιουργήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τις διακρίσεις στην εργασία με τίτλο «Καταπολέμησε τις διακρίσεις, Μάθε τα δικαιώματά σου».

Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας

Δείτε τα φυλλάδια από εδώ Ενημερωτικά Φυλλάδια

Στις 31-5-2024, κατόπιν αιτήματος της κας Κωνσταντίνου Καλλιόπης, Διεύθυντριας του 2ου Δημοτικού Ηράκλειας, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας. 

 
Η δράση ήταν διαδραστική μέσω του παραμυθιου, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν οποιαδήποτε στιγμή κατα τη διάρκεια της αφήγησης. 
 
Στόχος της δράσης ήταν πως η αποδοχή της διαφορετικότητας, είναι μέσο πρόληψης της εγκληματικότητας. Φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία έτη. 
 
Εάν και μόνο αποδεχτούμε το συνάνθρωπο μας, σεβαστούμε το διαφορετικό από εμας, θα καταφέρουμε την ισότητα, τη συμπερίληψη και φυσικά τη διαφορετικότητα. 
 
Είμαστε όλοι ίσοι. Με τα ίδια δικαιώματα. Είμαστε όμως όλοι διαφορετικοί!
 
<< Ο άνθρωπος δε θα πρέπει να εξαφανίσει τα σύνδρομα του, αλλά να συντονιστεί με αυτά, γιατί αυτά είναι που θα του κατευθύνουν την επαφή του με τον κόσμο>>
(Φρόιντ)
 

 

Ενημερώνουμε όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, ότι επιπλέον των υποχρεώσεών τους, απαιτείται μέχρι την 30η Ιουνίου 2024 (μετά τη χορήγηση σχετικής παράτασης), να προβούν στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 31, παρ. 4 του Ν. 5075/2023 (ΦΕΚ Α’ 206/12/12/2023). Σύμφωνα με την παρ. 5 του ανωτέρου άρθρου «στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση της παρ. 4. επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000,00) ευρώ».

Η υποβολή ψευδούς δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα (180) έως τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από εβδομήντα (70) ευρώ, ούτε ανώτερο από εκατό πενήντα (150) ευρώ.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι υποχρέωση του καθενός. Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας.

Ο Αντιδήμαρχος

 Παπαγεωργίου Βαλάντης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και ο Δήμος Ηράκλειας σας προτρέπουν να ενημερωθείτε από το επισυναπτόμενο ενημερωτικό υλικό για τα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, καθώς και από τα νοσήματα που μεταδίδονται με αυτά.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Προφύλαξης από τα κουνούπια

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Προφύλαξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Μέτρα Προστασίας από τα κουνούπια

Φωτογραφικό υλικό από τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με το Κέντρο Κοινότητας Ηράκλειας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Ψυχοεκπαιδετικο Πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Ηράκλειας, το οποίο διήρκησε 2μηνες. 

 
Το πρόγραμμα δομήθηκε και οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ψυχολόγο του ΕΠΑΛ κα Τονικιδου Δήμητρα και κο Τζουρακη Παναγιώτη, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε μαθητές ΕΠΑΛ. 
 
Κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του ΕΠΑΛ, κου Μαρμοκου Ηλία, ο στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να μπορούν να κατανοήσουν τη φυσιολογία του άγχους, να μπορούν να το αναγνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν τις επιδράσεις του στη ζωή του και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές και δεξιότητες διαχείρισης του. 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.