Η παρούσα Πράξη αφορά τη δημιουργική επανάχρηση κτισμάτων στον οικισμό Χρυσοχώραφα του Δήμου Ηράκλειας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με την επανάχρηση των κτισμάτων θα γίνει εκ νέου απόδοση αυτών στου πολίτες του Δήμου η οποία θα συμβάλει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής. Τα κτίσματα βρίσκονται εντός του οικισμού και χωροθετούνται σε οικόπεδο εννέα στρεμμάτων περίπου. Το κυρίως κτίσμα είναι αυτό του Δημοτικού Σχολείου το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποια χρήση. Τα άλλα δύο κτίσματα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο και το ένα φιλοξενεί χώρους υγιεινής και το άλλο πιθανόν βοηθητικούς χώρους του σχολείου.

Το Δημοτικό σχολείο (στο εξής κτίριο 1) είναι διώροφο κτίσμα με στέγη στο οποίο φαίνονται διαφορετικές χρονολογικές φάσεις κατασκευής που δεν μπορούν να προσδιοριστούν χρονολογικά με ακρίβεια. Το κτίσμα έχει εμβαδόν περί τα επτακόσια τετραγωνικά μέτρα συνολικά (700,00 μ2). Το κτίσμα με τους χώρους υγιεινής (στο εξής κτίριο 2) είναι μονώροφο πλακοσκεπές και έχει εμβαδό περί τα είκοσι τέσσερα τετραγωνικά μέτρα (24,00μ2). Το βοηθητικό κτίσμα (στο εξής κτίσμα 3) είναι μονώροφο κτίριο με στέγη και έχει εμβαδό περί τα σαράντα τετραγωνικά μέτρα (40,00 μ2).

Για τη δημιουργική επανάχρηση προτείνονται οι εξής χρήσεις που αφορούν το κτίσμα 1: Βρεφονηπιακός Σταθμός, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και ΑμΕΑ και Λαογραφικό Πολιτιστικό κέντρο, καθώς και η δημιουργία λαογραφικού μουσείου. Για το κτίσμα 3 προτείνεται η μετατροπή του σε αναψυκτήριο. Στο κτίσμα 1 θα γίνει προσθήκη χώρων υγιεινής καθώς οι νέες χρήσεις την επιβάλλουν. Για την πρόσβαση και των δύο επιπέδων θα γίνει προσθήκη ανελκυστήρα και υποβοηθούμενου συστήματος για τα ΑμεΑ - αναβατορίου στο κλιμακοστάσιο και θα προστεθεί ράμπα εξωτερικά του κτιρίου για την πρόσβαση σε αυτό. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες ήτοι: Καθαιρέσεις, λειάνσεις δαπέδων, νέα επιχρίσματα, επισκευή στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις, χρωματισμός χώρων και άλλα, ανάλογα με την προτεινόμενη μελέτη αποκατάστασης. Ο εξοπλισμός θα καθοριστεί ανάλογα με τις προδιαγραφές των προτεινόμενων χώρων. Σε περίπτωση αξιοποίησης του κτίσματος 3 θα γίνουν όλες οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες και ότι άλλο χρειαστεί ανάλογα με τις προδιαγραφές των προτεινόμενων χώρων. Όσον αφορά τον αύλειο χώρο και την περίφραξη θα γίνει διαμόρφωση αυτών ανάλογα με τις ανάγκες της μελέτης και θα προστεθεί παιδική χαρά βάσει ευρωπαϊκών προτύπων.

 

Απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα

 

EPANEK

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.