Φαράγγι Νυμφορέματος: βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Τ.Κ. Μελενικιτσίου και προσφέρεται για περιπάτους και αναψυχή.

Ξηροπόταμος Χειμάρρου: βρίσκεται βόρεια της Τ.Κ. Χειμάρρου και έχει τις πηγές του στην οροσειρά των Κρουσσίων. Περιβάλλεται από πλατάνια, πλούσια βλάστηση και προσφέρεται για αναψυχή.

Αλσύλλιο Παλαιοκάστρου: βρίσκεται στοΒΑ τμήμα της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου και πρόκειται για μια δεντροφυτεμένη περιοχή με κωνοφόρα που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους του Παλαικάστρου. Σε κοντινή απόσταση από το αλσύλλιο βρίσκεται λιθανάγλυφη βρύση σπάνιας αρχιτεκτονικής μορφής και πλησίον της ο παλαιός ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.

Πάρκο Πατριδογνωσίας: βρίσκεται στη Δυτική είσοδο της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου. Η καλυπτόμενη επιφάνεια του πάρκου είναι 4.000 τ.μ. και απεικονίζει Φυσικούς Σχηματισμούς του Περιβάλλοντος.

Ιερά μονή Τιμίου Σταυρού: βρίσκεται στον ορεινό όγκο ΒΑ της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων, σε τοποθεσία μεγάλου φυσικού κάλλους με πανοραμική θέα. Είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας αλλά συγχρόνως ενδείκνυται και για αναψυχή.

Εξωκκλήσι Προφήτη Ηλία: βρίσκεται βόρεια του οικισμού Κεφαλοχωρίου στην περιοχή Κορφοβούνι (Σιβρί) στην καρδιά του Δημοτικού Δάσους Καλοκάστρου, αποτελεί μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού και θρησκευτικού κάλους.

Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού: βρίσκεται στην Τ.Κ. Λιθοτόπου και περιλαμβάνει έκθεση με ταριχευμένα πουλιά, έκθεση φυτών της περιοχής, καθώς επίσης και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής.

Λόφος Πεύκων: βρίσκεται στο δημοτικό δάσος Λιθοτόπου στους πρόποδες των Κρουσσίων, αγγίζοντας τη λίμνη Κερκίνη. Πρόκειται για μία πευκόφυτη έκταση 56στρ. που χρεισημοποιείται ως χώρος αναψυχής. Στην κορυφή του Λόφου βρίσκεται το Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Πολεμικό Κοιμητήριο Στρούμας: Βρετανικό κοιμητήριο που βρίσκεται στο Καλόκαστρο και χρησιμοποιήθηκε από τον 40ο Σταθμό Αναγνωρίσεως Θυμάτων (ΣΑΘ) κατά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σ' αυτό αργότερα μεταφέρθηκαν οι τάφοι, απ' τα πεδία των μαχών στη Στρούμα. Στο κοιμητήριο, έχουν ενταφιαστεί 933 Βρετανοί, 2 Ινδοί, 1 Βρετανός Δυτικής Ινδίας. 1 Μαλτέζος, 9 Έλληνες, 5 Βούλγαροι και 4 Τούρκοι στρατιώτες. 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.