Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπ’αριθμ. Φ.437/2/34785/σ.12864/20-11-2015 έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας όλοι οι άρρενες Δημότες του Δήμου μας γεννημένοι το έτος 1998 είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν απογραφικό Δελτίο στις Στρατολογικές υπηρεσίες ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ κατά το χρονικό διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2016.Η απογραφή για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ενδεικτικά ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 04-01-2016 έως 8-1-2016, από 2-2-2016 έως 5-2-2016 και από 01-03-2016 έως 31-3-2016. Οι υπόχρεοι κατά την προσέλκυση τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτοτυπία δύο όψεων της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και πιστοποιητικό Δήμου από το οποίο να προκύπτει η εγγραφή τους στα μητρώα Αρρένων.

Η Μικτή Χορωδία της Ηράκλειας συμμετείχε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 στην 21η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών μετά από πρόσκληση της Κοινωφελούς Επιχείρησης από το Δήμο Νεάπολης Συκεών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου, η χορωδία μας μαζί με άλλες έξι εκλεκτές χορωδίες ερμήνευσε ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο αποσπώντας θετικά σχόλια και κριτικές από το ενθουσιώδες ακροατήριο.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλα τα μέλη της χορωδίας μας για την παρουσία τους σε αυτή τη χορωδιακή συνάντηση , στη μικρή μας Ιωάννα Κατσάρη και στο μαέστρο μας κ. Διονύση Βαφειάδη.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗ

Συμεωνίδου Ευγνωσία

 

2015 12 04 afisa dentro eyxon

Φέτος, το ’’ Δέντρο των Ευχών ’’ στην πλατεία της Ηράκλειας είναι πιο αληθινό, πιο ανθρώπινο.

Μαζεύουμε τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, όλοι μαζί, τα σχολεία του Δήμου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, το φιλόπτωχο της Εκκλησίας, το ”Εικαστικό Εργαστήρι” Ηράκλειας, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του Δήμου μας για να σταλούν στους χώρους συγκέντρωσης των μεταναστών.

Είναι καθήκον μας πέρα από οποιοδήποτε πολιτικό και κοινωνικό παρασκήνιο να στηρίξουμε τους πρόσφυγες. Άλλωστε, οι κάτοικοι των νησιών μάςαποδεικνύουν καθημερινά με τη συμπεριφορά, την υπομονή και τη θέλησή τους ότι η λέξη ”άνθρωπος” μπαίνει πάνω και πέρα από ταμπέλες και προελεύσεις.

Η εικόνα ενός μικρού προσφυγόπουλου που κρατάει το χέρι της μητέρας του για ασφάλεια και ακόμα πιο σφιχτά το μικρό λούτρινο ζωάκι του στην αγκαλιά του, θα μας μείνει αξέχαστη.

Τα φετινά Χριστούγεννα κάνουμε μια ευχή στο ’’ Δέντρο των Ευχών ’’ αυτό το παιδί να έχει την ευκαιρία να περάσει τα σύνορα και να συνεχίσει την πορεία του προς ένα καλύτερο αύριο, με καλύτερες συνθήκες ζωής και στιγμές ξενοιασιάς.

H Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και οι Δήμοι του Νομού Σερρών, ως εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης ενημερώνουν ότι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή φρούτων (ακτινίδια) στους δημότες των Δήμων, που είναι κάτοχοι της κάρτας σίτισης (αλληλεγγύης) ή δικαιούχοι του ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD).

Η διανομή θα γίνει, από Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου μέχρι Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 , σε σημεία διανομής και ώρες που θα καθορίσουν οι υπεύθυνοι των Δήμων και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις -εταίροι.

Ειδικά για τους δικαιούχους του Δήμου Σερρών η διανωμή θα γίνει από την Κεντρική Αποθήκη (ΚΕΠΥΕΛ - κάτω από την αερογέφυρα) 1ο Χιλιόμετρο Σερρών Νιγρίτας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερομένους για την χορήγηση 500 νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου στην επικράτεια της περιφέρειας.

Η άδειες θα χορηγηθούν με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας .

Ορθή επανάληψη Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ο Δήμος Ηράκλειας ανακοινώνει ότι στην πργ.2 του άρθρ.2 του Ν.4321/2015 (Ρύθμιση 100 δόσεων)όπως τροποποιήθηκε και ισχύει προβλέπονται τα εξής:

Βασικές οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης του παρόντος δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα,

β.η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και η οποία προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση-πράξη προσδιορισμού του φόρου, δεν υπερβαίνει τις 150.000,00 ευρώ

γ.η υπαγόμενη στη βασική ρύθμιση βασική οφειλή υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι οφειλέτες με βασικές οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ προκειμένου να εξαιρεθούν των προσαυξήσεων ή των τόκων εκπρόθεσμης υποβολής, όπως υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

1.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης εισοδήματος (Ε1) από το οποίο προκύπτει αν ο οφειλέτης έχει εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και το ύφος των εισοδήματος και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ασκεί εμπορική δραστηριότητα.

2.Αντίγραφο της τελευταίας εκδοθείσας δήλωσης –πράξης προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται έως 25 Νοεμβρίου 2015 ταχυδρομικά ή αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο Ηράκλειας-υπόψη τμήματος Ταμείου.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2325350144.

 

επικοινωνήστε μαζί μας:
Δήμος Ηράκλειας
Πλατεία Μπακογιάννη 2
62400 Ηράκλεια
Τηλέφωνο: 2325350100 - 105
Φαξ: 2325350159
e-mail : info@dimosiraklias.gr

Εθνικό αστεροσκοπείο ΑΘηνών

Μετεωρολογικός σταθμός Δήμου Ηράκλειας - Τ.Κ. Κοίμησης

Ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Ηράκλειας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. όρους χρήσης.